Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης
Ενοριακή Κατασκήνωση

Σαββατοκύριακο γονέων στο Θαβώρ 2022

Ένα ιδιαίτερο Σαββατοκύριακο έζησαν οι γονείς στις 8 και 9 Οκτωβρίου 2022 στις κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις του Θαβώρ στα Πλατανάκια. Έγιναν και αυτοί «παιδιά» αυτές τις δύο ημέρες και βίωσαν την καλοκαιρινή εμπειρία των μικρών κατασκηνωτών.
Διάφορες δραστηριότητες είχαν σχεδιαστεί γι’ αυτούς όπως πεζοπορία, καλαθοσφαίριση, beach volley, διάφορα σκυταλοδρομικά παιχνίδια και δοκιμασίες.
Παρακολούθησαν διαλέξεις για θέματα σχετικά με την ομαλή ανατροφή των τέκνων από ειδικούς που είχαν προσκληθεί στην κατασκήνωση.

Το Σάββατο το απόγευμα πρώτη ομιλήτρια ήταν η διευθύντρια του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων «Ο Απόστολος Παύλος», κ. Νεφέλη Χουρμούζη. Θέμα της ομιλίας ήταν: «Τα θύματα και οι θύτες γίνονται από την οικογένεια. Πώς η οικογένεια δεν θα δημιουργήσει θύματα και θύτες».

Την Κυριακή το πρωί μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε η δεύτερη προγραμματισμένη εισήγηση από την πρώην συντονίστρια διευθύντρια της παιδοψυχιατρικής κλινικής παίδων και εφήβων του Γ.Ν.Θ. «Γ. Παπανικολάου», κ. Αναστασία Μπέκα. Το θέμα που πραγματεύθηκε και παρακολούθησαν οι γονείς με ενδιαφέρον ήταν: «Η μετάβαση από την παιδικότητα στην εφηβεία και η σπουδαιότητα οριοθέτησης των εφήβων».
Μετά τις εισηγήσεις ακολούθησαν ερωτήματα και γόνιμη συζήτηση με τους παρευρισκόμενους γονείς που μετέφεραν τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους για την εύρυθμη και συνετή οικογενειακή ζωή.

Ο στόχος αυτού του διημέρου, που δεν ήταν άλλος από την προβολή των ποικίλων προβλημάτων της σύγχρονης οικογένειας και τις κοινωνικές προκλήσεις που αυτή δέχεται, καθώς και την ταυτόχρονη αντιμετώπιση και διαχείρισή τους, φαίνεται ότι επετεύχθη πανηγυρικά. Κατά την αποχώρηση των γονέων από τις εγκαταστάσεις του Θαβώρ τις απογευματινές ώρες της Κυριακής δόθηκε η υπόσχεση και η δέσμευση για μία επόμενη συνάντηση, γιατί τελικά το Θαβώρ είναι για όλες τις ηλικίες…

 

Κοινοποίηση

Δείτε ακόμη

Αναζητώντας την Αγάπη στην Μετα-Μοντέρνα Εποχή

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ  Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης με μεγάλη χαρά φιλοξενεί την 5η Πανελλήνια Συνάντηση Ορθοδόξων Νέων «Αναζητώντας την Αγάπη στην Μετα-Μοντέρνα Εποχή» στην Κατασκήνωση «το Θαβώρ»

Διαβάστε περισσότερα »
error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο