Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης
Ενοριακή Κατασκήνωση

Διασκέδαση & Ψυχαγωγία

Μόνο χαμόγελα 🙂

Η ψυχολογία μας διδάσκει ότι ένα παιδί εξελίσσεται σε ομαλό ενήλικα όσο εντονότερα ζει την παιδική του ηλικία. Για αυτό και τη ζωή στην κατασκήνωση «Το Θαβώρ» την καθορίζουν οι ανάγκες των ίδιων των παιδιών. Η  ψυχαγωγία, το παιχνίδι, η ξεκούραση, ο ήσυχος ύπνος, η ηρεμία, ο καθαρός αέρας, οι ευκαιρίες για δράση, για δημιουργία και για πνευματικές γενικά δραστηριότητες είναι το βασικό μας μέλημα.

Η κατασκήνωση είναι ο ιδεώδης «παιδαγωγός» για όλο αυτό το έργο της συγκρότησης του παιδιού. Εκεί «φυτεύεται» το παιδί και καλλιεργείται σε κατάλληλο έδαφος, όπου δεν υπάρχουν ζιζάνια να το πνίξουν ή να το εμποδίσουν να αναπτυχθεί φυσιολογικά. Στο «Θαβώρ» το παιδί μέσα από το παιχνίδι παιδί θα αποκτήσει θάρρος και αυτοπεποίθηση. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μέσα από το παιχνίδι το παιδί μαθαίνει να ευτυχεί και να κατέχεται από ευάρεστα συναισθήματα πληρότητας και από αισιοδοξία για τη ζωή.

Στο «Θαβώρ» το παιχνίδι παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο, αφού γίνεται μέσο δημιουργίας αληθινών φιλικών σχέσεων. Μέσα από αυτό το παιδί θα αποκτήσει θάρρος και αυτοπεποίθηση, θα συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του και θα αναγνωρίζει τα δικαιώματά τους αποκτώντας την έννοια του δικαίου και της αντικειμενικότητας.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι μέσα από το παιχνίδι το παιδί μαθαίνει να ευτυχεί και να κατέχεται από ευάρεστα συναισθήματα πληρότητας και από αισιοδοξία για τη ζωή.

error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο