Ιερά Μητρόπολις Θεσσαλονίκης
Ενοριακή Κατασκήνωση

Αθλήματα

''Θαβωροπροτάθλημα''

Όλες οι γειτονιές και οι πλατείες γέμισαν με καταστήματα ηλεκτρονικών παιχνιδιών που ψυχαγωγούν –άγνωστο πόσο ακίνδυνα ή επικίνδυνα– παιδιά και νέους. Τα παιδιά παίζουν παρέα με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, τα smartphone και τα tablet τα οποία τους οδηγούν στην αυτοαπομόνωση και στην έλλειψη κοινωνικοποίησης.

Μολαταύτα, για να αναπτυχθούν τα παιδιά δεν χρειάζονται την αφθονία των υλικών αγαθών, αλλά χρειάζονται το αναντικατάστατο αγαθό του βιωματικού παιχνιδιού, την σωματική κίνηση που συνεισφέρει στην πολύπλευρη οικοδόμηση της προσωπικότητάς τους. Παίζοντας το παιδί αποκτά κινητικές, αισθητικές και νοητικές ικανότητες. Η ανάγκη για παιχνίδι είναι το μέσο που κάνει το άτομο κοινωνικό, αφού το οδηγεί  σε αναζήτηση συντρόφου για να συνεργαστεί, για να ζήσει.

Στο «Θαβώρ» το παιχνίδι παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο, αφού γίνεται μέσο δημιουργίας αληθινών φιλικών σχέσεων. Μέσα από αυτό το παιδί θα αποκτήσει θάρρος και αυτοπεποίθηση, θα συνεργάζεται με τους συμπαίκτες του και θα αναγνωρίζει τα δικαιώματά τους αποκτώντας την έννοια του δικαίου και της αντικειμενικότητας. Ευ αγωνίζεσθαι!

error: Content is protected !!
Μετάβαση στο περιεχόμενο